Pótoljuk, ami hiányzik
24 aug

Pótoljuk, ami hiányzik

IMPLANTÁTUMOS FOGPÓTLÁS 1. RÉSZ – Fogaink elvesztése életminőségünkre is kihat. Abból kifolyólag, hogy megváltozik fogsorunk terhelhetősége, rágóképességünk is csökken, nem tudjuk jól megrágni az ételeket. A foghiány következtében nem merünk önfeledten mosolyogni, zárkózottabbakká válunk, sőt a foghiány kialakulása több esetben hangképzési és beszédzavarokat is okozhat.

A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek megfelelően orvosolni a meglévő problémát. Ezekben az esetekben a legjobb megoldás az implantátumos fogpótlás.

Ez a modern fogpótlástani módszer un. műfoggyökerek (fogorvosi implantátumok) beültetésének segítségével pótolja a hiányzó fogakat. Az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép lesz, mint az eredeti fogak.

Mini implantátumok (3M ESPE MDI)

Az MDI rendszer sikere sok éves klinikai kutatáson alapul. A biokompatibilis titan-ötvözetből készült apró csavarokat foghiány esetén az állkapocs csontba helyezik el, és erre építik rá a protézist. A tartó szerkezet kellő flexibilitást nyújt, ellenáll a természetes emelő erőknek és nem irritálja az ínyt.

Előnyei:

  • Kíméletes eljárás, mert gyakran nincs szükség komolyabb műtéti beavatkozásra
  • Nem kell hosszú heteket, hónapokat várni, azonnal terhelhető az alsó állkapocs
  • Részleges, vagy teljes fogsor hosszú távú rögzítésére alkalmazható

Konzultálj szakorvosunkkal, és kérj időpontot!  📞 +36 30 913 8226