Mini implantátumok – költséghatékony megoldás teljes foghiányra
12 nov

Mini implantátumok – költséghatékony megoldás teljes foghiányra

A fogak elvesztése, még ha idős korban is történik, a legtöbbször traumatikus élmény. A fogatlanság igen nagy mértékben rontja az életminőséget, ráadásul a kellemetlenségek egyszerre több fronton is támadnak. Nem tudunk többé úgy táplálkozni, mint azelőtt, nem fogyaszthatjuk a számunkra kedves ételeket, rákényszerülünk a pépesítésre, mely hosszú távon az emésztésünknek sem kedvez. A fogatlan páciensek orcája beesik, az arc öregebbé válik, a mosolygást, nevetést pedig a szégyenérzet miatt sokan lassanként el is felejtik.

Lehetőségek a teljes fogatlanság megszűntetésére

Természetesen számos megoldás létezik a teljesen fogatlan állcsontok rehabilitációjára, melyek mindegyikének megvannak az előnyei és a hátrányai is, ezeket a leendő viselőjének mérlegelnie kell, mielőtt döntést hoz a kezelésről. Az alábbiakban felsoroltuk a fogatlanság esetén alkalmazható fogpótlások főbb kategóriáit:

Lássuk, melyek ezek!

  1. Teljes lemezes kivehető fogsor
    Előnye: egyszerű és olcsó
    Hátránya: a használatát meg kell szokni, a páciensek eleinte idegennek érezhetik a fogsort, mely időnként elmozdulhat a helyéről.
  2. Implantátumokkal rögzített híd
    Előnye: kényelmes, élethű, tartós – a lehető legjobb megoldás orvosi, esztétikai és funkcionális szempontból.
    Hátránya: a teljes fogpótlások közül ez a legköltségesebb megoldás, ráadásul közel sem minden páciens számára megfelelő, hiszen szükséges hozzá egy bizonyos csontmagasság és szélesség, ami teljes fogatlanság esetében gyakran nem adott.
  3. Implantátumokkal rögzített fogsor
    Előnye: stabil fogpótlást biztosít, nem mozdul el a helyéről. Az ára is kedvezőbb, mint a rögzített hidaké. Ezekről itt írtunk korábban.
    Hátránya: a kivehető pótláshoz képest időigényes az elkészítése.

Mini implantátumokkal rögzített fogsor – egy alkalmas megoldás minimális kompromisszumokkal

A fogorvoslásban természetesen mindig felbukkannak innovatív megoldások, melyek révén kiküszöbölhetők a már ismert eljárások hátrányai. Ezzel a céllal alkották meg a mini implantátumokat is.

A mini implantátumos fogpótlások ugyanis:

    1.Gyorsan elkészülnek

    2.Stabilak, nem mozdulnak el a helyükről

    3.Nem igényelnek komoly műtétet

    4.Idős páciensek számára kifejezetten ajánlott megoldás

    5.Az eljárás nem igényel csontpótlást.

    6.Kedvezőbb árúak. 

A fogpótlás lényege, hogy az állcsontba a szokásosnál vékonyabb műgyökereket ültetünk, kíméletes, minimálinvazív eljárás keretén belül. Az implantátumok gömb alakú „fejekkel ”vannak kialakítva, melyek úgy fognak viselkedni „mint a patentek a kabátokon”. Fogtechnikusunk olyan fogsort készít, melyben megtalálhatók a „patentek” negatív párjai, így a fogsort egyszerűen csak rá kell pattintani az implantátumfejekre, és máris tökéletesen stabil fogpótlást kapunk! Először a fogsor készül el és az „alá” implantálunk , így a gyógyulási időre sincs fog nélkül a páciens.

A mini implantátumok segítségével számos, jellemzően idős páciens életminőségén volt már lehetőségünk nagymértékben javítani, akik nem engedhettek volna meg maguknak egy rögzített hidat, vagy egészségi állapotuk nem tette lehetővé a komolyabb műtéti beavatkozást.

Nem tudja, hogy mi lenne az ideális megoldás a fogai pótlására? Előlegezze meg bizalmát és jöjjön el hozzám egy állapotfelmérésre, melyen átbeszéljük a lehetséges alternatívákat és azok feltételeit. Lépjen kapcsolatba velünk itt, vagy a  06 30 913 8226 telefonszámon.

 

Dr. Dombi Ábel vagyok, a Dombi Dental alapítója és vezető fogorvosa.

A fogpótlás legtartósabb, legszebb és funkcionalitás szempontjából is a legjobb módja a fogászati implantátum. Az emberiség több száz év alatt jutott el oda, hogy ezt a csodát a mai formájában készítse.
A mikroszkópos gyökérkezelés mellett a másik szakterületem az implantáció. Szeretek alkotni, létrehozni. Számomra az implantálás is egy ilyen alkotó munka, melynek az eredményét nemcsak én élvezem, sőt, bízom benne, hogy a pácienseim számára még nagyobb boldogságot és megelégedettséget ad az implantátumuk elkészülte. Várom Önt is szeretettel!