FOGTÖMÉS

ESZTÉTIKUS FOGTÖMÉSEK

A lyukas fog tömésére a foghiány mértékétől függően többféle kezelési módszer létezik. Rendelőnk a kisebb, valamint a nagyobb restaurációk esetén is törekszik az esztétikus anyaghasználatra, az eljárás tartósságára pedig garanciát vállal.

Esztétikus fogtömés ­ ezek a fényre kötő esztétikai tömések szín és forma tekintetében igazodnak az eredeti fog látványához, alkalmazási területük azonban nem minden esetben elegendő és javallott.

Inlay, onlay, owerlay – az inlay egy olyan speciális fogtömési eljárás, amely során a tömőanyag a fogüregből vett lenyomat alapján szilárd állapotban kerül behelyezésre. Amennyiben az inlay­t már a fogak csücskeire is rá kell terjesztenünk onlay­nek hívjuk, ha pedig a csücskökön is továbbvisszük, akkor owerlay­nek nevezzük.

Az inlay, anyagát tekintve, lehet nemesfém (arany), készülhet kerámiából, cirkonoxidból (esztétikus), kompozitból (fehér). A módszer legnagyobb előnye, hogy tökéletesen illeszkedik a fogakhoz, ezáltal sokkal tartósabb, egy hagyományos tömésnél.

A rendelőnkben végzett gyökérkezeléseket úgynevezett kofferdam izolálással végezzük, mely eljárás lehetővé teszi a fogak ellátását teljesen száraz, nyálmentes környezetben, nagy mértékben elősegítve ezzel a fogorvosi munka minőségét és maximalizálva a higiéniát.

Már csak egy gombnyomásra van a megoldástól.

Kérjen időpontot most!