Fogröntgen, digitális röntgen

Bizonyos fogászati eljárások előtt, és/vagy közben (pl. fogbeültetés, szájsebészeti beavatkozás vagy mikroszkópos gyökérkezelés) nélkülözhetetlen röntgenfelvételek készítése és azok kiértékelése. 

 

Fogászati rendelőnkön belül a digitális röntgendiagnosztika minden feltétele adott, így Önnek időt, pénzt és energiát spórolunk meg.

A digitális röntgen felvételek

Kizárólag a legmodernebb röntgen készülékek kaptak helyet nálunk, amelyek

minimális sugárterheléssel járnak

rendkívül jó minőségű, magas felbontású képeket készítenek, amelyek a lehető legrészletesebben mutatják be a fogak és az állkapocs állapotát

Röntgenfelvételek típusai

Panoráma röntgen

Az alsó és felső állcsontról, tehát a teljes fogazat állapotáról képet ad. A legtöbb fogászati kezelés kivitelezéséhez szükség van rá

Teleröntgen

Oldalirányú röntgen felvétel elkészítését jelenti és az arckoponya egészét ábrázolja. Fogszabályozó kezelések elvégzéséhez nélkülözhetetlen

Intraorális röntgen

Egy-két fogról ad nagyon részletes, nagyított képet, amely pl. a gyökérkezelések során elengedhetetlen

3D CBCT

3 dimenziós képet alkot a fogakról és a csontszerkezetről is.

Nagyobb felbontású képek készíthetőek vele, mint a panoráma röntgennel, így jól látszódnak az idegpályák, megalapozott döntést tudunk hozni akár az implantátum beültetésének helyéről, akár arról, hogy érdemes-e egy bizonyos műtétbe belevágni, kizárva ezzel minden kockázatot.

 

Habár elsősorban szájsebészet, fogszabályozás, implantáció során használjuk, a 3D CBCT által készített felvételek akár az alapos fül-orr-gégészeti diagnózis felállításában is a páciensek segítségére van.

CT berendezésünk bárki számára igénybe vehető, a kezelést nem nálunk végző pácienseknek is örömmel elkészítjük a felvételt.

Büszkék vagyunk arra, hogy a környéken kizárólag a mi fogászati rendelőnkben található meg ez az ultramodern berendezés, így bátran forduljon hozzánk akkor is, ha nem rendelőnkben végzendő kezeléshez van szüksége a felvételre.

Digitális röntgen felvétellel kapcsolatos tudnivalók

A fogászati röntgen vizsgálatok elvégzése semmiféle előkészületet nem igényel.

A vizsgálat elvégzése előtt közvetlenül a páciensnek a szemüveget, fülbevalót, nyakláncot kell eltávolítania a testéről.

Szakképzett asszisztenseink minden szükséges instrukciót megadnak a sikeres felvétel elkészítéséhez.

Az összes típusú röntgenfelvétel elkészítése fájdalommentes.

Kismamákon a magzatkárosodás veszélye miatt semmilyen röngtendiagnosztikai vizsgálatot nem végzünk.

Fogröntgen, digitális röntgen Dombi Dentál

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top