Esztétikai fogászat

Mit takar pontosan az
esztétikai fogászat kifejezés?

Ez a szakterület nem csak a fogak esztétikai megjelenését veszi figyelembe ugyanis, hanem a teljes mosollyal és az arcképpel is foglalkozik. Esztétikai fogászati beavatkozásokkal minden esetben a mosoly megújítása és a fogak esztétikus megjelenésének javítása a cél.

 

Pácienseink egyéni igényeinek és fogászati problémáinak figyelembevételével számos különböző kezeléssel és eljárással tudunk segíteni a hozzánk forduló pácienseknek.

Milyen esetekben lehet szükség
esztétikai fogászati kezelésre?

Mosolymegújítás esztétikus fogászati héjakkal

Fogászati héjak segítségével csupán minimális foganyag eltávolításával teljes mértékben megújítható a páciens mosolya. Héjakat leggyakrabban a mosoly zónában alkalmazunk (az első 6, vagy 8 fogat érintve).

Ezzel az esztétikai beavatkozással módosítható a fog formája, színe, mérete, domborulata, ezért ha ilyen jellegű változást szeretne a fogain, úgy ezt a fogászati megoldást javasoljuk Önnek.  A fogászati héjakat két típusú eljárással készítjük, direkt és indirekt módszerrel. 

Direkt héj készítés Dombi Dentálnál Cegléden

Direkt héj készítése

Direkt héjnak nevezzük azt az esztétikai eljárást, amely során a fogorvos, a fog színével és szerkezetével megegyező kompozit tömőanyaggal építi fel vagy korrigálja az érintett a fogat. Ez egy minimálinvazív beavatkozás, általában a fogzománc megcsiszolása nélkül zajlik és csupán egy fogászati ülésben kivitelezhető, nem kell több alkalommal is ellátogatni rendelőnkbe. Leggyakrabban egy-egy sérült fog korrigálására javasoljuk.

 

A későbbiek során természetesen az így felépített fogászati héjak is igényelnek bizonyos időközönként karbantartást (polírozást), ami egy a professzionális fogtisztítással probléma nélkül összeköthető. Itt is fontos a rendszeres fogászati kontroll, hogy a direkt héjak időtartama a lehető leghosszabb lehessen.

Indirekt vagyis kerámia héj készítése

Indirekt héjnak nevezzük azt az eljárást, amely során fogtechnikus mesterrel közreműködve javítjuk a fogak esztétikai megjelenését a lehető legszebb, legtökéletesebb és legtartósabb eredmény érdekében. Az indirekt héjak rendkívüli pontossággal kerámiából készülnek. A kerámia héjakat abban az esetben javasoljuk, amikor a teljes mosoly megújítására vágyik a páciens, így a front régióban található első 6 vagy 8 fog lesz érintett a kezelés során.

Toscano Marco fogászat Cegléd
Mosolytervezés Dombi Dentál Cegléd Esztétikai fogászat

Mosolytervezés

Kerámia héj készítésekor minden esetben készítünk mosolytervet is. Ez a lépés a garancia arra, hogy a páciens és a kezelőorvos által megálmodott fogforma és szín teljes mértékben megegyezik majd a végleges mosollyal. A Smylist® módszerrel, vagyis egy számítógépes szoftver segítségével a páciens még a kezelés megkezdése előtt láthatja új mosolyát. Miért tartjuk ezt fontosnak? Tisztában vagyunk vele, hogy az arc karakterisztikáját mennyire meghatározzák a fogak, ezért egy ekkora beavatkozásnál semmit sem bízunk a véletlenre. Pontos és részletes tervezés előzi meg a kivitelezést. 

Fontos tudnia, hogy kerámia héjak készítésekor egy minimális foganyagot már el kell távolítanunk az érintett fogakról, hiszen így kerülhetnek a legbiztosabban felragasztásra az indirekt héjak, amelyek kb. egy kontaktlencse vastagságú kerámia lapnak felelnek meg.


A folyamat minimum 3 találkozást igényel, így ez az eljárás időigényesebb. A csodálatos végeredmény viszont olyan mértékű pozitív hatással van a páciensek életére, hogy sokszorosan és mindenképpen megtérül az új mosoly kivitelezésre fordított energia.

Fogfehérítés - hogy merjen önfeledten mosolyogni!

A fogfehérítés talán a legismertebb és leggyakrabban igénybe vett esztétikai kezelés, amivel teljesen fájdalommentesen, szinte azonnali eredménnyel tudjuk megújítani a páciensek mosolyát. Egészséges fehér fogakkal az ember magabiztosabbá válik és bátran mosolyog. Fogazatunk színe a genetikai sajátosságokon kívül különféle ételek, italok, egyes gyógykészítmények, vagy dohányzás hatására is megváltozhat. A nálunk is elérhető fogfehérítési módszerekkel ezek az elszíneződések sikeresen eltávolíthatóak.

 

Professzionális körülmények között és szakmai felügyelet mellett a rendelői fogfehérítés fájdalommentes és abszolút biztonságos. Hatása megfelelő szájhigiénia alkalmazása mellett akár több évig is eltarthat. Fogászati rendelőnkben végzett fogfehérítéshez otthon is használható szilikon sínes fehérítő készletet ajánlunk kiegészítésképpen, ami meghosszabbíthatja, és még tartósabbá teheti a fehérítés eredményét.

A fehérebb fogak:

Rendelőnkben elérhető fogfehérítő kezelések:

Fogfehérítés Dombi Dentál

Otthoni fogfehérítés

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az otthoni fogfehérítéshez is megfelelő tájákoztatást és eszközöket biztosítsunk pácienseinknek, ezért ha betartja utasításainkat biztos lehet benne, hogy ezzel a módszerrel is gyors és szép eredményt fog kapni.

Az otthoni fogfehérítéshez digitális foglenyomat alapján egyedi fogfehérítő sínt készítünk pácienseink számára, amelybe az általunk biztosított fogfehérítő gélt kell adott mennyiségben, egyenletesen beapplikálni. Ezt meghatározott időre a fogakra kell illeszteni. A kívánt hatástól függően ezt a folyamatot több alkalommal is meg kell ismételni.

Amennyiben ez az eljárás felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott ajánlatot tőlünk, örömmel tájékoztatjuk minden fontos részletről.

Dombi Dentál fogfehérítés Cegléd

Lézeres belső fogfehérítés

A belső fogfehérítés egy olyan esztétikai fogászati beavatkozás, amelyet a fogak mélyebb rétegeiben található elszíneződések, például traumás sérülések vagy korábbi fogászati kezelések (gyökértömés) okozta elszíneződések kezelésére alkalmazunk magas sikerrátával.

Ezzel a módszerrel képesek vagyunk a fogakat belülről hatékonyan fehéríteni a fogzománc és a dentin rétegében lévő elszíneződéseket kezelve. Sok esetben ezzel az eljárással elkerülhető a dirket héj vagy indirekt héj alkalmazása, ugyanis vissza tudjuk állítani a fogak eredeti esztétikáját.

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top