Szájhigiénia, fogkőeltávolítás

Fogkőeltávolítás, dentálhigiénia

Rendelőnk egyik legfontosabb szolgáltatásai között tartjuk számon a fogkőeltávolítást vagyis a dentálhigiéniai kezeléseket. Talán meglepően hangozhat, de erre a kijelentésünkre számos nyomós érvünk van.


Úgy hisszük, hogy rendelőnk bármely más fogászati kezelése, akár a fogmegtartó, akár a konzerváló fogászati kezelések mit sem érnek hosszú távon, ha nem társul melléjük a megfelelő szájhigiénia, melynek fenntartásához elengedhetetlen a rendszeres fogkőeltávolítás. Szívügyünk pácienseink szájhigiénés nevelése is, ezért mindent megteszünk, hogy azok a páciensek, akik hozzánk fordulnak, fogászati problémájuk megoldása mellett támogatást is kapjanak az otthoni fogápoláshoz, ami a fogak egészségének megőrzésének alapja.

A nem megfelelő fogmosás eredménye a fogkő kialakulása

Lehetséges következményei:

Mi a fogkő?

A fogkő az ételmaradékok, nyálban lévő ásványi anyagok és baktériumok lerakódásaiból keletkezik. Ha ezt a felgyülemlett plakkot nem távolítjuk el alaposan és hatékonyan a fogakról, idővel megszilárdul, fogkővé alakul.

Szájhigiénia és fogkőeltávolítás Dombi Dentál Cegléd

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

Fogíny egészségének megőrzése

A fogkő eltávolítása segít fenntartani az íny egészségét és csökkenti az ínyproblémák kialakulásának kockázatát

Fogágybetegség megelőzése

A fogkő lerakódása idővel ínygyulladást (gingivitist) és fogágybetegséget (parodontitist) okozhat

Fogszuvasodás megelőzése

A fogkő lerakódása olyan felületet teremt, ahol a baktériumok és a plakk könnyebben tapadnak a fogakra, növelve ezzel a fogszuvasodás kockázatát

Friss lehelet

A fogkövön és a plakkon kialakuló baktériumok kellemetlen szájszagot okoznak, ezért a tartósan friss lehelet érdekében rendszeres fogkő eltávolítás szükséges

Rendelőnkben a fogkövet minden esetben kíméletesen, ultrahangos depurátorral távolítjuk el.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás előnyei

Hatékony

Az ultrahangos rezgések hatékonyan törik le a fogkövet és a plakkot, még a nehezen hozzáférhető területekről is

Kellemes

Az ultrahangos eszköz használata kevésbé kellemetlen, mint a hagyományos fogkőeltávolítás hegyes, kézi fogászati műszerekkel.

Gyors

Az ultrahangos eljárás gyorsabb, mint a hagyományos fogkőeltávolítás, mivel a magas frekvenciájú rezgésekkel nagyobb felületen, több fogkövet képes eltávolítani

Minden, amit a fogkőeltávolításról tudni szeretne

A hagyományos fogkőeltávolítás időtartama a legtöbb esetben maximum 60 perc, ez azonban függ a fogkő és az elszíneződések mennyiségétől, valamint a páciens érzékenységétől is.  

 

Az, hogy milyen gyakran kell fogkőeltávolításon részt venni a páciens szájhigiéniájától függ, de félévente mindenkinek javasolt egy alapos tisztítás a fogak hosszú távú egészségének megőrzése érdekében.

 

Fogkőeltávolítás után lehetnek érzékenyek a fogak, tehát ha közvetlenül a kezelés után érzékenységet tapasztal, az teljesen normális, pláne ha az íny alatt is fogkő volt. Ez az érzékenység általában átmeneti és néhány nap alatt magától elmúlik.

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top