Fogpótlások

Rendelőnkben kizárólag fémmentes fogpótlásokat alkalmazunk a fenti problémák megoldására

Rendelőnkben valamennyi létező fogpótlási eljárás és technika elérhető, ezért ha foghiányát szeretné pótoltatni, nálunk garantáltan jó kezekben lesz!

A legmodernebb eljárások alkalmazásával a páciensek egyéni igényeit és lehetőségeit figyelembe véve komplex eseteket is nagy sikerrel kezelünk hosszú évek óta. És ami nagyon fontos és elengedhetetlen a sikeres fogpótlás készítéshez:  az innovatív szemléletű fogtechnikai partnereink közreműködése, akik rendelőnkhöz hasonlóan szigorú protokollok mentén segítenek visszaadni a páciensek rágó funkcióját élethű, prémium minőségű fogpótlásokkal.

Mikor van szüksége a páciensnek fogpótlásra?

Nos, a legegyértelműbb eset mellett, ami a fogeltávolítás vagy baleset, fogágybetegség által bekövetkezett foghiány, fogpótlásra szükség lehet még nagymértékű fogszuvasodás, fogtörés, kopás, vagy deformáció esetén is. Meglévő sérült fogakat is fogpótlások segítségével tudunk sikeresen helyreállítani megnövelve azok élettartamát. 

A fogpótlások segítségével nem csak a fogak esztétikai megjelenése állítható helyre, hanem a rágás és a beszéd funkció is. 

Fontos tudnia, hogy részleges, vagy teljes fogveszteség esetén megváltozik fogsorunk terhelhetősége, csökken rágóképességünk, megváltoznak étkezési szokásaink, valamint hangképzési­ és beszédzavaraink is lehetnek.

 

Tartós foghiány esetén fogsorunk olyan mértékben eldeformálódhat, hogy az akár arc karakterünk megváltozásához is vezethet. Nagyon fontos tehát, hogy a hiányzó fogakat pótoltassa minél előbb, ugyanis fogpótlások készítésénél az időzítés kulcsfontosságú. Minél később kerül rá sor, a fogsor annál jobban deformálódik.

Dombi Dentál fogkorona
Fogpótlások terén sem kötünk kompromisszumot, így rendelőnkben kizárólag fémmentes fogpótlásokat alkalmazunk!

A fémmentes fogpótlások előnye

Lássuk, miért is ragaszkodunk a fémmentes fogpótlások alkalmazásához minden egyes esetben

Implantációs fogpótlások
Biokompatibilis

A rendelőnkben alkalmazott fémmentes fogpótlás váza cirkónium anyagból készül, ami azt jelenti, hogy teljesen biokompatibilis. Annak a valószínűsége, hogy ezek a fogpótlások irritációt, káros hatást okoznak a szájüregben vagy a környező szövetekben gyakorlatilag 0.

Esztétikus

A természetes fogakhoz ez a fogpótlás hasonlít leginkább, és úgy gondoljuk, hogy a fogak helyreállításakor az élethű végeredmény minden páciensnek jár.

Precíz, pontos illeszkedés

Digitális lenyomatvétel alapján fogtechnikai laboratóriumban készülnek, a legmodernebb számítógépes CAD/CAM technológiával, így a tökéletes illeszkedés garantált.

Ellenálló

Rendkívül erős váz anyagának köszönhetően nagy rágási tehernek is ellenáll

Fémmentes fogpótlások típusai

fogkorona Dombi Dentál

Korona

A fogászati korona olyan fogpótlási megoldás, amely egy meglévő fogat fed le és helyreállítja annak eredeti formáját, funkcióját és esztétikáját. Erősen károsodott vagy meggyengült fogak esetében alkalmazzuk, amikor a hagyományos tömés már nem elegendő a fog helyreállításához.

foghíd készítés Cegléden

Hídpótlás

A fogászati híd olyan fogpótlási megoldás, amelyet akkor alkalmazunk, amikor egy vagy több fog hiányzik a fogívről és pótolni szeretnénk. A fogászati híd erős, stabil alapkon kell álljon, ezért csakis stabil és jó állapotú meglévő fogakra építjük fel. Ezek a fogak lesznek a híd pillérfogai.

Implantátumos fogpótlások

Amennyiben páciensünk elvesztette bármely fogát, vagy az olyan állapotban van, hogy már nem menthető, implantátumos fogpótlással visszaadható az eredeti fogak érzete, funkciója és esztétikája.

Rendelőnkben 3D navigált implantátum beültetéseket is végzünk

A 3D navigált implantátum beültetés előnye
Rendkívül precíz

Pontosan oda és olyan szögben helyezzük be az implantátumot, ahol az a legstabilabban be tud épülni a csontba és meg tudja tartani a fogat akár egy életen át

Minimálisra csökkenti a műtéti beavatkozás mértékét

Ezáltal sokkal kisebb az esetleges fájdalom, gyorsabb a gyógyulás, és elkerülhető a műtét utáni duzzanat és kellemetlenség

A műtéti beavatkozás kevesebb időt vesz igénybe

A műtét első pillanatától pontosan tudjuk, hogy hova kell az implantátumot behelyezni, így a műtét komplikációmentes, kiszámítható és eredményes

Dombi implantátum beültetések

Miért ajánljuk az implantátumos fogpótlást?

Amennyiben az elvesztett fogat nem pótoljuk, úgy idővel a szomszédos fogak bedőlnek, ezáltal megváltozik a fogakra eső rágóerő, az okkluzális fogak megnyúlhatnak (az alsó, vagy felső állcsontban lévő “fog pár”). Emellett az elvesztett fogak alatt az állcsontra kisebb rágóerő nehezedik, ezáltal az évek során elindulhat az adott területen a csontfelszívódás. 

 

Egy-egy fognál ez még nem feltétlenül probléma, de amennyiben a későbbiek során újabb fogakat veszít el, és szeretné azokat rögzített megoldással pótoltatni, a csontfelszívódás következtében nehezebbé válhat a későbbi implantátum behelyezés. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre megfelelő csontmennyiség, úgy csontpótlással kell azt megtámogatni. 

 

Rendelőnkben a fogpótlások előkészítése is digitális oral scannerrel történik. Ennek nagy előnye, hogy rendkívül precíz lenyomatot tesz lehetővé, mindezt a páciens számára sokkal kényelmesebben és gyorsabban. Fokozott garatreflexszel rendelkezők számára ez nagyon nagy előny. 

 

Az implantátumos fogpótlások a ma ismert legstabilabb és legélethűbb megoldást adják az elvesztett fogak pótlására. Rendelőnk egyik kiemelt szakterülete az implantátumos fogpótlások készítése. Minden egyes pótlás készítésénél digitális fogtechnikai laboratóriumunkkal közösen dolgozunk a ma ismert legújabb technikák alkalmazásával.

Dombi Dentál implantáció

Fogpótlás készítés lépései

Dombi Dentál munka közben Cegléd

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top