Gyermekfogászat

A gyermekkorban szerzett fogászati élmények egy életre meghatározzák, hogy ki hogy viszonyul a fogorvosi látogatásokhoz és fogai egészségnek megőrzéséhez.  

 

Minél előbb történik meg az első fogászati vizsgálat és minél rendszeresebben találkoznak a gyerekek a választott fogorvossal, annál természetesebb lesz számukra a fogászati közeg.

 

Érdemes már 4-5 éves korban bemutatni  a kicsiket egy kedves, türelmes fogorvosnak, akivel könnyedén és játékosan zajlik az első vizsgálat. Sok felnőtt pácienssel találkozunk, akik azt vallják, hogy a fogászattól való erős félelem még gyermekkorban alakult ki náluk egy traumatikus fogászati kezelés miatt.

 

Nem szerencsés tehát, ha már egy meglévő fogászati problémával jöttök, ugyanis az a gyermek számára mély negatív élményeket okozhat, még akkor is, ha ma már a legmodernebb, legkíméletesebb eljárásokkal tudunk segíteni Nektek.

A gyermekfogászat fontosabb, mint gondolná

A gyermekfogászat elsősorban a fogak megőrzésén alapul. Gyermekkorban a fogak állapota, fejlődése még sokkal nagyobb mértékben befolyásolható. Azon túl, hogy minél előbb kiszűrhetőek és kezelhetőek legyenek a kezdődő fejlődési rendellenességek is, fontos, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megtanulják a szájhigiénia fontosságát és elsajátítsák annak helyes használatát.

Mi mindezekben örömmel segítünk Önöknek!

Legyen az első látogatás jó hangulatú, hogy gyermeke biztonságban érezhesse magát, ha fogászati kezelésre kerül sor.

gyermekfogászat-2

Gyermekfogászati kezeléseink

Iontoforézis (fluoridos kezelés)

A fog felszínének erősítésére

Tejfog eltávolítás

Ügyelünk a megfelelő időrendi sorrendre, nem mindegy ugyanis hogy mikor kerül sor egy-egy tejfog eltávolítására. Figyelembe vesszük a fogak cserélődésének ideális ütemét

Plakkfestés, szájhigiénés tanácsadás

Megtanítjuk gyermekét a hatékony fogmosásra

Barázdazárás

A fogszuvasodás megelőzésére szolgál, leggyakrabban fogváltás után szükséges a maradó fogak mély barázdáinak lezárására, hogy ne tapadjon meg bennük az étel, a lepedék és a baktériumok

Színes tejfog tömések

sok gyermeket könnyebb rávenni a fogtömés jó hangulatú elkészítésére, ha meglátják milyen mókás, szép színek közül választhatnak. rendszerint büszkén mutogatják társaiknak is, hogy milyen különleges és egyedi lett így a fogacskájuk

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top