Mikroszkópos kezelések

Mikroszkópos gyökérkezelés

A mikroszkópos gyökérkezelés a ma elérhető egyik legkorszerűbb gyökérkezelési beavatkozás, ezért nem volt kérdés számunkra, hogy felvegyük fogászati szolgáltatásaink közé. 

 

Mikroszkópos diagnosztika segítségével az eddig szabad szemmel nem, vagy csak nehezen látható gyökércsatornák is feltárhatóak és gyógyíthatóak, így azoknak a pácienseknek is tudunk segíteni, akiknek komplikált fogászati adottságaik miatt hagyományos gyökérkezelési eljárással nem lenne kivitelezhető a beteg fog megmentése.

A gyökérkezelés célja

A gyökérkezelésnek számos indikációja lehet, a cél azonban mindig ugyanaz: a fogai megmentése. A gyökérkezelés során a fog élő szöveti, ugyanakkor károdosott részét eltávolítjuk, a gyökércsatornákat kitisztítjuk és lezárjuk. Ezzel az eljárással még éveken át megőrizhető a fog és elkerülhető annak kihúzása.

Milyen esetekben javasolt a mikroszkópos gyökérkezelés?

Rendelőnkben törekszünk arra, hogy a komplikáltabb esetekben a gyökérkezelést lehetőség szerint mikroszkóppal végezzük, mert segítségével 40x-es nagyításban, egyértelműen látható minden egyes gyökércsatorna.

 

A fogászati mikroszkóp alkalmazása nélkül bonyolultabb esetekben a gyökérkezelés végeredménye kevésbé kiszámítható és mi minden esetben a sikeres fogászati kezelésekre törekszünk. Ez a páciens és a szakorvos érdeke is.

Mikroszkópos kezelések

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyei

Gyorsabban és biztonságosabban kivitelezhető
Lehetővé teszi a legalaposabb munkavégzést
A nagyon szűk, görbe vagy nehezen elérhető gyökércsatornák is jól megfigyelhetők és kezelhetőek
Korábbi kezelés során betört gyökérkezelő tűvégek is sikeresen eltávolíthatóak
A kezelés fájdalommentes és csak minimális foganyag veszteséggel jár

Természetesen minden eset más és minden fog egyedi, így előfordulhat, hogy legnagyobb igyekezetünk ellenére sem tudjuk megmenteni a beteg fogat. Mikroszkópos gyökérkezelés alkalmazásakor viszont ennek a valószínűsége minimálisra csökken.

Pácienseink visszajelzései és a kontroll vizsgálatokon tapasztaltak is azt mutatják, hogy az általunk végzett gyökérkezelések sikeraránya kiemelkedően magas, ezáltal a fogak élettartama is évekkel megnő. 


Fontosnak tartjuk megemlíteni azt is, hogy az elért eredmény megtartása itt is nagyban múlik a megfelelő szájhigiénia és rendszeres kontroll betartásán. Az ehhez szükséges támogatást is természetesen minden páciensünknek megadjuk.

Büszkék vagyunk rá, hogy ez a Magyarországon még viszonylag ritka eljárás elérhető fogászatunkon és a hozzánk forduló pácienseknek szükség esetén nem kell a fővárosba utazniuk.

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top