Szájsebészet, fogsebészet

Szájsebészet

Sokak fejében jelennek meg ijesztő jelenetek a szájsebészeti beavatkozások hallatán. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor először is engedje meg, hogy ezt a rémes képet és a félelmeit eloszlassuk.

Az elmúlt években a szájsebészeti, fogsebészeti eljárások és érzéstelenítési technikák olyan jelentős fejlődésen mentek keresztül, amelynek köszönhetően teljesen minimálisra tudjuk csökkenteni a beavatkozásokkal járó fájdalmat és a kellemetlenséget. Örömmel bebizonyítjuk Önnek is, hogy ma már a legkevésbé sem kell tartania a fogászat ezen területétől.

A szakértelmünk az első számú garancia!

A szájsebészeti ellátás egy különös precizitást igénylő terület a fogászatban, ezért rendelőnkben a szájsebészeti beavatkozásokat kivétel nélkül szakképzett és tapasztalt szájsebész szakorvosok végzik, akik alaposan megvizsgálják, felkészítik és tájékoztatják pácienseinket a rájuk váró eljárásról és a várható eredményről.

Kiváló minőségű fogászati berendezések és hiánytalan eszköz felszereltség

Legyen szó tervezett műtétekről, vagy sürgős, azonnali megoldást kívánó esetekről, rendelőnkben minden szükséges szájsebészeti eszköz rendelkezésre áll, hogy zökkenőmentesen és kompromisszumok nélkül tudjunk Önnek a lehető legkíméletesebben segíteni.

 

Célunk nem csak az ellátás minőségének maximalizálása, de a páciensek gyógyulásának támogatása is, ami a jól kivitelezett beavatkozásokkal kezdődik.

Implantációs fogpótlasok Dombi Dentál Cegléd

Milyen szájsebészeti beavatkozással
tudunk Önnek segíteni?

Gyökércsúcs körüli fog eredetű ciszták eltávolítása

Komplikált foghúzás

Komplikált foghúzásnak tekintjük azt az esetet, amikor olyan fogat kell eltávolítani, amely nem teljesen tört ki az íny alól, vagy helytelen pozícióba tört elő. Ezeknek a fogaknak az eltávolítása bonyolultabb, így szájsebészeti beavatkozást, szakértelmet és eszközöket igényel.

 

Komplikált foghúzásnak minősül továbbá az az eset is, amikor az eltávolítandó fog közel van az idegekhez, vagy más érzékeny struktúrákhoz, valamint ha az eltávolítandó fog gyökere görbült, töredezett vagy elnyúlt. Ezeknek a fogaknak az eltávolítása több időt és speciális műszereket, technikákat igényel.

Fogászat Cegléd-6
Fogászat Cegléd-7

Bölcsességfog-húzás

A bölcsességfogak sok páciens esetében impaktáltak, azaz nem törnek ki az íny alól, vagy csak félig-meddig, nagyon rossz pozícióban bújnak elő, ezzel gyulladást, fogsor torlódást és fájdalmat okozva a páciensnek.

 

Ezeknek a bölcsességfogaknak az eltávolítása szájsebészeti beavatkozást igényel.

Mikor szükséges a bölcsességfog eltávolítása?

Implantátum beültetés

A fogimplantátumok az elveszett fogak gyökerének pótlására szolgálnak.

 

Ezeknek a fogimplantátumoknak a helye a fogíny alatt, az állcsontban van, ezért behelyezésük szájsebészeti beavatkozásnak minősül.

 

Az implantátum beültetés ma már rutin műtétnek számít, a beavatkozás időtartama a beültetett implantátumok számától függően változó, de ha csak egy foghiányt kell pótolni, úgy egy tapasztalt szájsebész az egész beavatkozást mindössze 30-45 perc alatt teljesen fájdalommentesen elvégzi.

Csontregenerációs beavatkozások

A csontpótlás célja az elvesztett vagy károsodott csonttömeg helyreállítása, pótlása.

 

Sok esetben a sikeres implantáció alapja, akár az implantátum beültetésével egyidőben meg is történhet a csontpótlás, nagyobb csonthiány esetén viszont külön műtétre kell számítani. 

 

Az arcüregemelés (sinus lift) egy olyan szájsebészeti eljárás, amelyet az arcüregben végzünk, célja a csontmennyiség növelése a felső állcsont területén. Ez különösen akkor szükséges, ha implantátumokat szeretnénk beültetni és nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont a sikeres beültetéshez.

 

Két típusa van: a zárt és a nyitott. Bizonyos esetekben ez a beavatkozás is elvégezhető az implantátum beültetésével egyidőben, de általában külön műtéti beavatkozást igényel. 

Miért érdemes a Dombi Dental rendelőjét választania?

Küldjön üzenetet

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot
Scroll to Top